[an error occurred while processing this directive] Biologi
[logo] [foto]

Dansk Biologiolympiade

[Billede]

Biologiolympiaden er en konkurrence for elever med biologi eller bioteknologi på en gymnasial uddannelse. Konkurrencen gennemføres i flere runder med mellemliggende træning. Målet er at udvælge de elever, der skal repræsentere Danmark ved den internationale biologiolympiade, IBO. Værtsskabet herfor går på skift mellem de ca 70 deltagerlande fra hele verden.

Første runde i den danske biologiolympiade afholdes på gymnasierne i form af en teoretisk test. Semifinalen, som er anden runde i biologiolympiaden, afholdes på et universitet og omfatter såvel en teoretisk test som laboratorieforsøg. Deltagerne i semifinalen er de 30 elever som klarer sig bedst ved skoletesten.

[Billede]

De 15 elever, der går videre fra semifinalen, deltager i flere træningsrunder, hvor der trænes i områder inden for biologien, som ligger udover det sædvanlige gymnasiepensum.

Biologiolympiaden afsluttes med en finale, hvor de fire elever, der skal repræsentere Danmark ved IBO, nomineres. Disse fire gennemgår yderligere træning, der forbereder dem bedst muligt på konkurrencen med vinderne af de nationale biologiolympiader fra hele verden.

Yderligere oplysninger samt opgaver fra tidligere biologiolympiader kan findes på www.biologiolympiade.dk.