[an error occurred while processing this directive] Kemi
[logo] [foto]

Dansk Kemiolympiade

[Billede]

Den danske kemiolympiade er en konkurrence for gymnasieelever og alle andre med interesse for kemi. Konkurrencen er inddelt i en række udtagelsesrunder, hvor de fire bedste elever går videre til den internationale kemiolympiade (IChO), hvor man har mulighed for at møde unge fra hele verden.

1. runde foregår ude på uddannelsesinstitutionerne, hvor man tager en teoretisk prøve. Har man kun brugt lommeregner, den gældende kemiske formelsamling og databog som hjælpemidler, og har man klaret sig godt, kan ens besvarelse indsendes til bedømmelse. De bedste ca. 60 elever udtages og inviteres til 2. runde.

2. runde afholdes i København bl.a. på KU i slutningen af januar. Her vil der være foredrag, en teoretisk prøve og en praktisk prøve.

Alle, uanset alder, kan deltage i 1. og 2. runde. Er man fyldt 20 pr. 01.07. (det givne år) kan man desværre ikke deltage i de efterfølgende runder og IChO. Aldersgrænsen er en internationalt fastsat grænse. Efter 2. runde udtages ca. 14 elever til de næste runder.

3., 4. og 5. runde bliver afholdt på DTU, AU og hhv. KU, og der er ikke udskilning imellem disse runder. Her vil man få inspirerende foredrag om mere avancerede områder af kemien.

I hver runde vil der være en teoretisk og praktisk prøve, og på baggrund af disse udvælges de fire bedste elever til at deltage i IChO.

Udtagelsen af de fire finalister finder sted ved en reception, hvor de andre naturvidenskabelige olympiader også er med.

Læs mere: www.kemiolympiade.dk/.

Følg os på Facebook: